Értesüljön a legújabb pályázatokról,
iratkozzon fel hírlevelünkre:

3 milliárd forinttal emelkedik a kkv-k munkahelyteremtő támogatása

A kormány 3 milliárd forinttal megemelte a mikro-, kis-, és középvállalkozások beruházásának támogatását. A többletből további 371 pályázó kaphat támogatást, amelynek köszönhetően 1600 új munkahely jöhet létre. A nemzeti foglalkoztatási alapból származik a megemelt keret forrása, költségvetési hatása nincs. A foglalkoztatási alapból olyan zárolás, ami a munkahelyek teremtését gátolja, nem lesz -jelentette be Czomba Sándor.

A kezdeti 13 milliárd forintból 1200 vállalkozás részesült támogatásban, mely révén 6 ezer új munkahely jön létre november 30-ig. Az ebből az összegből nem támogatott, de jó pályázatokból tartaléklistát képeztek, ahonnan a 3 milliárd forintnyi plusz keretből 371 pályázó kap vissza nem térítendő támogatást. 1600 új munkahely létesülhet, ebből 1000 munkanélküliek részére. A 3 milliárd forintból támogatott cégek listája a kormany.hu honlapon is olvasható.

A Központi Statisztikai Hivatal szerdán közzétett, 2014 április-júniusi foglalkoztatási adataira utalva az államtitkár kiemelte, hogy Magyarországon mintegy fél éve 4 millió felett van a foglalkoztatotti létszám. Pozitívum, hogy valamennyi korosztályban, régióban és végzettség esetében növekszik a foglalkoztatottsági szint.

Egészséges folyamat indult a foglalkoztatásban, de még messze nem tart ott az ország, ahol szeretne- jelentette ki az államtitkár, aki szerint a foglalkoztatottság növelésére továbbra is alkalmazzák az eddig igénybe vett eszközöket, köztük a munkahelyvédelmi akciótervet, az első munkahely garancia programot, a fiatalok vállalkozóvá válásának támogatását és hangsúlyos szerep jut a közfoglalkoztatásra is.

Forrás: http://profit7.hu/hirek/a-kkv-k-munkahelyteremto-tamogatasa-3-milliard-f...