Értesüljön a legújabb pályázatokról,
iratkozzon fel hírlevelünkre:

Hírek, cikkek, pályázatok

A Magyar Közlönyben jelent meg egy korábbi Kormányhatározat módosításával (1380/2018. (VIII. 13.) Korm. határozat) az építőipari ágazat technológiai korszerűsítését, hatékonyságának növelését biztosító új támogatási lehetőség, amely további 8 milliárd Forint támogatást biztosíthat az ágazat szereplőinek.

A Magyar Közlönyben jelent meg egy határozat az építőipari ágazat technológiai korszerűsítésére, hatékonyságának növelésére irányuló támogatási lehetőségről. Egyelőre ennek előirányzatát ismertették.

A Kormány célkitűzése az építőipari ágazat fenntartható, modern technológián alapuló fejlődésének támogatása annak érdekében, hogy a hazai ipar meghatározó ágazata eleget tudjon tenni a növekvő volumenű megrendelői igényeknek.

 

Kik igényelhetik a támogatást?

Azon vállalkozások, melyek:

Ezúton szeretnénk megköszönni minden kedves Partnerünknek, hogy közreműködött ezévi sikereinkben és kívánunk a NQS Consulting Kft. minden munkatársa és tanácsadója nevében boldog karácsonyt és sikerekben gazdag új évet!

Kiírásra került a KKV-k K+F+I tevékenységéhez kapcsolódó GINOP-2.1.8-17 pályázat.

Valószínűleg az utolsó 50%-os támogatottságú eszközbeszerzési pályázat nyílik meg hamarosan, érdemes meglovagolni a lehetőséget!

A támogatási kérelmek benyújtása 2017. november 30. 9 órától 2018. január 31. 12 óráig lehetséges.

Tisztelt Partnereink!

Szeretnénk tájékoztatni Önöket a közelmúltban lezárult eszközfejlesztéses pályázatokról:

A két népszerű pályázat, a GINOP 1.2.1-16 „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” és a GINOP-1.2.2-16 „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása” továbbra is felfüggesztett státuszban van. A pályázatok elbírálása megtörtént, a nyertesek nevei folyamatosan kerülnek nyilvánosságra.

Tisztelt Partnereink!

Kellemes húsvéti ünnepeket kíván az NQS Consulting Kft. csapata!

Megnövelték a támogatásra fordítható keretösszeget a két kapacitásbővítő pályázatnál:

A GINOP-1.2.2-16 esetében a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 21 milliárd Ft-ról 32 milliárd Ft-ra emelkedett, ennek ellenére azonban a támogatott projektek várható száma nem növekedett.

A GINOP-1.2.1-16 pályázatnál a keretösszeg 18 milliárd Ft-ról 48 milliárd Ft-ra nőtt, és ezzel együtt a támogatott projektek várható száma 150-250 db helyett 500-800 db lehet.

Tisztelt Partnerünk!

 

A GINOP-1.2.2-16 kódszámú „Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása” című felhívás esetében eddig az időszakig olyan mennyiségben érkeztek támogatási kérelmek a pályázatkezelőhöz, hogy a forrásigény meghaladta a rendelkezésre álló keretet. Így a pályázatot március 7-én 12.00 órakor átmenetileg felfüggesztik.

Tisztelt Partnerünk!
 

A GINOP-1.2.1-16 kódszámú „Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című felhívás esetében az eddig benyújtott támogatási kérelmek forrásigénye meghaladta a rendelkezésre álló keretet, így a pályázatot március 1-jén felfüggesztik.

Egyik lényeges információ, hogy az igényelhető támogatás összege 25 millió Ft-ról 40 millió Ft-ra emelkedett.

Több helyen rebesgetik a hírt, miszerint február 28-án felfüggesztik a KKV-k kapacitásbővítő beruházásait támogató pályázatot. Bár a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent, 24/2017. (II. 3.) kormányrendelet alapján megtudtuk, hogy a túligényelt pályázatokat idő előtt csak 8 nappal korábbi értesítést követően függeszthetik fel, azonban a pályázat nagyon népszerű, a források gyorsan fogynak.

 

Tisztelt Partnereink!

Kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új évet kíván az NQS Consulting Kft. csapata!

Ahogy azt korábbi híreinkben említettük, a napokban több pályázat is kiírásra került, melyek elsősorban a KKV-k kapacitásbővítő beruházásait célozzák.

Kiírásra került az eredetileg november 2-ára ígért, a KKV-k kapacitásbővítő beruházásait célzó GINOP-1.2.3-8.3.4-16 pályázat.
A támogatási kérelmek benyújtása 2017. február 15-től lehetséges.

A felhívás letölthető dokumentumának tartalma alapján a pályázat paraméterei a következőek:

 

Támogatást igénylők köre:

Kiírásra került a kapacitásbővítéshez kapcsolódó GINOP-1.2.2-16 pályázat.
A támogatási kérelmek benyújtása 2017. január 25-től lehetséges.

 

A felhívás letölthető dokumentumának tartalma alapján a pályázat paraméterei a következőek:

 

Támogatást igénylők köre:

Kiírásra került a kapacitásbővítéshez kapcsolódó GINOP-1.2.1-16 pályázat.

A támogatási kérelmek benyújtása 2017. január 25-től lehetséges.

 

A felhívás letölthető dokumentumának tartalma alapján a pályázat paraméterei a következőek:

 

Támogatást igénylők köre:

Ez év februárjában felfüggesztett GINOP-1.2.1-15 (Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése), várhatóan a kombinált hitelkonstrukcióhoz hasonlóan, változtatásokat követően, most ősszel kerülhet újranyitásra GINOP-1.2.1-16 kódszámmal.

A pályázathoz kötődő felhívás tervezetével kapcsolatban társadalmi egyeztetés keretében szeptember 29-ig várják a javaslatokat.

Ez év februárjában felfüggesztett GINOP-1.2.2-15 (Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása), várhatóan a kombinált hitelkonstrukcióhoz hasonlóan, változtatásokat követően, most ősszel kerülhet újranyitásra GINOP-1.2.2-16 kódszámmal.

A pályázathoz kötődő felhívás tervezetével kapcsolatban társadalmi egyeztetés keretében szeptember 29-ig várják a javaslatokat.

Társadalmi egyeztetés keretében szeptember 17-ig várják a javaslatokat a GINOP-1.2.3-8.3.4-16 kódszámú (Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében) pályázathoz kötődő felhívás tervezetével kapcsolatban.

A 0%-os hitelhez kapcsolódóan, „GINOP-1.2.3-16 - Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében” címen jelenik meg európai uniós pályázati kiírás a közeljövőben.

2016. május 30-tól vehetők igénybe a GINOP-8.3.1-16 (Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése hitel) pályázati program forrásai az ország több MFB pontján.

A 2016. április 15-én megjelent Magyar Közlöny több pályázati felhívással kapcsolatos határozatot is tartalmaz, egyéb törvényi, rendeleti megjelenések mellett. Előbbiek főleg névváltozáshoz, keretösszeg bővítéshez, illetve megjelenési dátumhoz köthető információk.

A GINOP-1.2.2-15 várhatóan nyáron újranyitásra kerül GINOP-1.2.2-16 azonosítószámmal.

Továbbra is elérhető a mikro-, kis és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása (GINOP-1.2.2-15).

A Vidékfejlesztési program biztosította 1300 milliárd forintból mintegy 800 milliárd támogatás jut az agrár- és élelmiszeripari beruházásokra 2014 és 2020 között.

A rendelkezésre álló legfrissebb információk szerint, 2015 őszén új pályázatok jelennek meg a távfűtési rendszerek korszerűsítésére és a lakossági ingatlanok energetikai felújítására vonatkozóan.

Első körben a 60 lakásnál nagyobb társasházak energiakorszerűsítésére írnak ki pályázatot, amely nemcsak panelházak, hanem régebben épült, más technológiával készült társasházak számára is elérhető lesz. A pályázók nemcsak szigetelésre, illetve nyílászáró- és födémcserére igényelhetnek támogatást, hanem napelemes, illetve geotermikus megoldásokra is.

Megjelent a mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása (GINOP-1.3.1-15).

Támogatást igénylők köre:

 • Mikro-, kis-, és középvállalkozások,
 • Jogi forma szerint:

a) kettős könyvvitelt vezető jogi személyiségű gazdasági társaságok,

b) egyéni vállalkozók, egyéni cégek,

c) szövetkezetek

A támogatási kérelem benyújtásának határideje:

Megjelent a mikro-, kis és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP 1.2.1-15).

Támogatást igénylők köre:

 • Mikro-, kis-, és középvállalkozások,
 • Jogi forma szerint:
  • Kettős könyvvitelt vezető jogi személyiségű gazdasági társaságok,
  • SZJA hatálya alá tartozó egyéni vállalkozók, egyéni cégek,
  • Szövetkezetek.

Figyelembe kell venni továbbá, a szakmai mellékletben felsorolt TEÁOR szám szerinti tevékenységeket.

 A támogatási kérelem benyújtásának határideje és módja:

Megjelent a mikro-, kis és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása (GINOP 1.2.2-15).

Támogatást igénylők köre:

 • Mikro-, kis-, és középvállalkozások,
 • Jogi forma szerint:
  • Kettős könyvvitelt vezető jogi személyiségű gazdasági társaságok,
  • SZJA hatálya alá tartozó egyéni vállalkozók, egyéni cégek,
  • Szövetkezetek.

Figyelembe kell venni továbbá, a szakmai mellékletben felsorolt TEÁOR szám szerinti tevékenységeket.

A támogatási kérelem benyújtásának határideje és módja:

Az ötödik alprogram új, magas energiahatékonyságú mosógépek beszerzéséhez nyújt vissza nem térítendő állami támogatást.

Az igénybevételre jogosultak köre:

 • Magyarországi lakóhellyel rendelkező cselekvőképes nagykorú magánszemélyek.

A háztartási készülék cserével minimum 10%-os energia, vagy minimum 20 Kg/év CO2 megtakarítást szükséges elérni.

A pályázattal elnyerhető támogatás:

Az érvényes bolti ár 50%-a, de legfeljebb:

Megjelent az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a kertészeti gépek beszerzéséhez a 2015. évben nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló kormányhatározat, mely a következő linken keresztül érhető el:

A linken keresztül elérhetőek továbbá:

Pályázni a 2007-2013 között még fel nem használt keret terhére lehet:

Megjelent a 2015. évi Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatainak teljes listáját tartalmazó Kormányhatározat.

Prioritásonként 10-15 pályázat várható.

Az ügyfeleink által leginkább keresett pályázatok:

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében csaknem 70 pályázati lehetőséget tesz közzé a Nemzetgazdasági Minisztérium 2015-ben. - Jelentette ki Rákossy Balázs, a tárca európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

A GINOP a teljes gazdaságfejlesztést egy rendszerbe foglalja, nyolc prioritást meghatározva:

1. GINOP prioritás: Kis és Középvállalkozások támogatása

 • Várható pályázatok száma:12
 • Várható keretösszeg: 145 milliárd forint

2. GINOP prioritás: Kutatás és fejlesztés támogatása

Megjelent a "Társasházak energia megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása" alprogram.

Pályázatot benyújtani kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül, 2015. április 30-tól a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehetséges.

A támogatás igénybevételére jogosultak:

Forráskimerülés miatt 2015. február 2. napjával határozatlan időre a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felfüggesztette a háztartási nagygép csere pályázatot.

A befogadható pályázatok a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig részesülhetnek támogatásban.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium folyamatosan dolgozik azon, hogy a lakossági energiahatékonysági programokhoz szükséges források a jövőben is elérhetővé váljanak.

A pályázat keretén belül kizárólag az 1946. után épült, de 2006. december. 31. napjáig kiadott építési engedély alapján épült házközponti fűtéssel, távfűtéssel, illetve a lakásonként egyedi fűtéssel rendelkező minimum 4, de maximum 60 lakással rendelkező  lakóépületek tulajdonosi közösségei igényelhetnek támogatást. A beruházást követően legalább két minősítési osztállyal kell javulnia az épület/épületrész besorolásának.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a visszajelzéseket mérlegelve, több mint 60 millió forinttal megnövelte a hűtő- és fagyasztócsere pályázatok keretösszegét és egy időben módosította a benyújtási határidőt is, 2015. február 15- ig vagy a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig.

Elhárultak a lakossági energiahatékonysági pályázatok informatikai rendszereinek problémái, aminek következtében 2014. november 14-től ismét megkezdődhet a pályázatok beadása.

A zavartalan és problémamentes benyújtás érdekében a határidők az alábbiak szerint módosulnak:

Háztartási nagygépek energiamegtakarítást eredményező cseréje esetén a benyújtási időszak 2014. november 14. - december 15.

Fűtéskorszerűsítés (kazáncsere) esetén 2014. november 19. - 2015. január 31.

Homlokzati nyílászáró alprogram 2014 november 26. - 2015. január 05.

A 2014-2020-as fejlesztési időszak Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program felhívásai, a beérkezett ügyfélszolgálati visszajelzések alapján pontosításra kerültek.

A módosított pályázatok a következők:

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a lakossági energiahatékonysági pályázatok informatikai rendszere a túlterheltség miatt nem üzemel.

A technikai hiba miatt senki nem eshet el a pályázati lehetőségtől! Szükség esetén, a jelentkezési határidőt a minisztérium meghosszabbítja!

A végleges megoldás kidolgozásáig a kiíró, a pályázók türelmét kéri!

Az eddig beérkezett hűtőgépcsere- és fűtéskorszerűsítési pályázatokat érvényesnek tekintik.

A tárca a visszajelzéseket mérlegelve, módosította a pályázók körét és minden magyarországi tartózkodási hellyel rendelkező magánszemély számára lehetővé tette a programban való részvételt.

A pályázatokat október 27-e és november 30-a közötti időszakban, régiónként eltérő időpontokban, a forrás kimerüléséig nyújthatók be. Részletek, a pályázati útmutatóban érhetőek el, mely letölthető a https://uszt-hgcs.hu/hgcs/default.asp oldalról.

Segítségre lenne szüksége? Keresse a pécsi NQS Consulting Kft. munkatársait bizalommal!

Nyílászáró csere pályázat benyújtási határideje 2014. november 27.

A beadás kezdő időpontjai területi bontásban:

Belső auditori képzésünk, meglévő ügyfeleink igényei miatt, 2015 elejére módosult!

Bővebb tájékoztatásért keressen minket feltüntetett elérhetőségeinken!

Képzésre jelentkezni, az info@nqs.hu e-mail címen tud.

Pécsre keresünk iroda- és projektvezető munkakörbe, fiatal, agilis- esetleg pályakezdő – pécsi hölgy munkatársat.

Elvárások:

Főiskolai/egyetemi diploma,
Önállóság, precizitás,
Felhasználói szintű számítástechnikai ismeret (Word, Excel, Power Point),
Jó kommunikációs-, és kapcsolatteremtő készség.

Feladatok:

Tanácsadási, pályázati projektekhez kapcsolódó adminisztratív feladatok ellátása,
Ügyfelekkel való személyes és telefonon történő kapcsolattartás (nem telemarketing), esetenként az ország különböző részeire történő utazással.

A Miniszterelnökség október 10-én kilenc új pályázati kiírást jelentetett meg 116,5 milliárd forintos támogatási keretösszeggel:

Megjelent az energiahatékonysági pályázatok harmadik eleme, a nyílászárócsere program.

Pályázatot benyújtani a meghirdetéstől számított 30. naptári napon (október 29.) 2014. november 05. napjáig, illetve a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehetséges.

Támogatható tevékenységek köre:

Október 6. után megkezdődik az új időszak pályázatainak a kiírása. A cél az, hogy magas hozzáadott értékű termelésre és foglalkoztatásra ösztönző növekedési pályára álljon az ország.

9 különböző pályázat megjelenése várható, jelentette be Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára.

A várható pályázati kiírások:

Megjelent az energiahatékonysági pályázatok második eleme, a háztartási nagygép csere program.

Háztartásonként és személyenként legfeljebb egy készülék cseréjére nyújtható be pályázat. Kizárólag a pályázati portálon található "Regisztrált kereskedők listáján" szereplő kereskedőtől beszerzett alábbi új háztartási készülékekre nyújtható támogatás:

Megjelent az energiahatékonysági pályázatok első eleme, a fűtéskorszerűsítés (kazáncsere) program.

Pályázatot benyújtani, a meghirdetéstől számított 30. naptári napon (október 22.) 2015. január 31. napjáig, illetve a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehetséges.

A pályázati űrlaphoz szükséges, a következő mellékletek csatolása:

A pályázatok a www.emi.hu oldalon jelennek meg. A pályázatokat meghirdetéstől számított 30. naptári napot követően lehet benyújtani a pályázat lezárásáig vagy a rendelkezésre álló keret kimerüléséig (beérkezési sorrend számít). Az pályázhat, aki a kormányzati portálon ügyfélkapus regisztrációval rendelkezik.

Az energiahatékonysági pályázatok, a társasházi épületek és a családi házak megújuló energiával történő ellátását, a külső épületburok szigeteléseit (nyílászárók cseréje), valamint a háztartási gépek cseréjét is támogatják.

Fűtéskorszerűsítés:

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 1 milliárd forinttal támogatja a lakások fűtésének korszerűsítését. Pályázatonként átlagosan 650.000 Ft állami támogatás.

Háztartási nagygépek cseréje:

A múlt héten elfogadott partnerségi megállapodást, várhatóan szeptember 11-én írja alá Orbán Viktor és José Manuel Barroso. Több mint 34 milliárd eurónyi támogatásról állapodtak meg, ami a hozzá szükséges önerővel 12 ezer milliárd forintos fejlesztést jelent a 2014-2020-as időszakban. A támogatás egy sokkal versenyképesebb, gyorsabban növekvő gazdaság feltételeit biztosítja.

Az Európai Bizottság Magyarországi képviseletének közlése értelmében, pénteken elfogadták az EB és Magyarország közötti partnerségi megállapodást, mely megnyitja az utat 2014 és 2020 között, a 21,9 milliárd euró beruházás előtt.

Az uniós beruházások hozzájárulnak majd a versenyképesség és a gazdasági növekedés előmozdításához, illetve a munkanélküliség kezeléséhez.

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy az aktuális hírekről, felmerülő változásokról folyamatosan tájékoztathassuk.

Kérdés esetén kérjük, keressen minket elérhetőségeinken!

 • Szerződéskötést követően, olvassa el újra az uniós támogatások felhasználására vonatkozó dokumentumokat.
 • Fontos, hogy a projekt folyamataihoz kapcsolódó időigény megfelelően kerüljön felmérésre és beépítésre, ellenkező esetben a felmerülő probléma a projekt végrehajtását veszélyeztetheti.
 • Lényeges továbbá, hogy a közbeszerzésre vonatkozó jogszabályi változásokat nyomon kövesse.

A pályázat elkészítésekor fontos az alapos és mindenre kiterjedő információszerzés, a jogszabályok, az eljárási előírások pontos ismerete és az esetleges változások nyomon követése.

A pályázat elkészítése közben az alábbi hibák, hiányosságok merülhetnek fel:

A kormány 3 milliárd forinttal megemelte a mikro-, kis-, és középvállalkozások beruházásának támogatását. A többletből további 371 pályázó kaphat támogatást, amelynek köszönhetően 1600 új munkahely jöhet létre. A nemzeti foglalkoztatási alapból származik a megemelt keret forrása, költségvetési hatása nincs. A foglalkoztatási alapból olyan zárolás, ami a munkahelyek teremtését gátolja, nem lesz -jelentette be Czomba Sándor.

A legfrissebb hírek szerint a vártnál korábban, október helyett már a nyár végén, ősz elején kiírhat a kormány új gazdaságfejlesztési pályázatokat, melyek első lépésben a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Programot (GINOP) érinthetik.

A vállalkozások, a fejlesztési forrásokhoz nyilvános pályázati kiírásokon keresztül juthatnak, így érdemes a pályázat megírására és lebonyolítására profi tanácsadó céget megbízni. Az erre szakosodott cégek napi szinten figyelik az előírásokat és a jogszabályi változásokat, így ők könnyebben igazodnak el a pályázati útvesztőkben.

Jogosan merül fel a kérdés, hogy kit bízzon meg ügyeinek vitelével?

A profi pályázatíró ismérvei:

Egy 3 éves keretmegállapodást írt alá Vámosi Oszkár, az OHÜ (Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft.) ügyvezetője és Mr. Aires Henrique do Couto Pereira, a LIPOR elnöke 2014. Július 4.-én Portóban, melynek keretében szakértői csereprogram indul. Folyamatos információcsere kezdődik például, az elkülönített hulladék gyűjtési rendszerek kivitelezése és a lakosság körében a környezettudatosságot növelő programok kapcsán.

2014-2020 között Magyarország számára jelentős fejlesztési lehetőség adódik.

A GINOP (Gazdaságfejlesztési és Innovatív Operatív Program) a versenyképes kis- és középvállalkozási szektor, az ipari termelés, az innováció és kutatásfejlesztés, a szolgáltatások és hálózatok, a kreativitás és a tudásgazdaság fejlesztésének területeit fogja át. Továbbá támogatható tevékenységek lesznek a rekreáció, a technológiai fejlesztés, az egészségügyi szolgáltatások, a turizmusfejlesztés és a foglalkoztatás ösztönzése is.