Értesüljön a legújabb pályázatokról,
iratkozzon fel hírlevelünkre:

Jövő hétfőtől lesznek elérhetőek az új energiahatékonysági pályázatok!

A pályázatok a www.emi.hu oldalon jelennek meg. A pályázatokat meghirdetéstől számított 30. naptári napot követően lehet benyújtani a pályázat lezárásáig vagy a rendelkezésre álló keret kimerüléséig (beérkezési sorrend számít). Az pályázhat, aki a kormányzati portálon ügyfélkapus regisztrációval rendelkezik.

A programsorozat első lépcsőjeként szeptember 22-én hétfőn, az elavult kazánok, tüzelőberendezések új, nagyobb energiahatékonyságú fűtőberendezésekre cserélését célzó pályázat jelenik meg. Erre 1 milliárd forint jut.

Szeptember 25-én jelenik meg a háztartásigép-csere program 627,1 millió forintos keretösszeggel.

Szeptember 29-én a nyílászárócsere pályázatok nyílnak meg 1,1 milliárd forintos kerettel.

A pályázatok utófinanszírozásúak, kivéve a hűtő- és fagyasztógép csere program, melynél a támogatás a megkapott támogatói okirattal a vásárláskor azonnal érvényesíthető.

A háztartási gép-korszerűsítési támogatásra a nyugdíjasok és a nagycsaládosok pályázhatnak, míg a másik két programban a magyarországi lakhellyel rendelkező magánszemélyek indulhatnak.

Az elérhető támogatás összege háztartási gép-csere programban a gépek beszerzési árának 50%-a, az A+ energiaosztályú készülékekre maximum 25 ezer forint, az A++ és az A+++ gépekre legfeljebb 35 ezer forint.

A kazáncsere pályázaton 40%-os támogatást, pályázatonként és lakásonként maximálisan bruttó 650 ezer forintot lehet elnyerni.

A külső homlokzati nyílászáró-program esetében a legmagasabb támogatás bruttó 520 ezer forint lehet.

Az aktuális hírekről és a felmerülő változásokról folyamatosan tájékoztatjuk, amennyiben feliratkozik hírlevelünkre.

Kérdés esetén kérjük, keressen minket a feltüntetett elérhetőségeinken!